Abe Diddy & The Krautboys – Follow

Abe Diddy & The Krautboys - FollowAbe Diddy & The Krautboys is een Nederlands trio dat o.a. wordt bijgestaan door een koortje, een saxofonist, een violist en een organist. De band probeert met stonerrock het cv van John Garcia na te lopen op zijn kunsten in Kyuss, Unida, Slo-Burn en Hermano. Niet slecht, maar of het na verloop van tijd nog blijft hangen, dat is de vraag. De productie van Menno Bakker is zo lijzig dat de op zich goeode vocalen niet tot hun recht komen. Daarnaast klinkt Abe Diddy niet echt oerkrachtig door. De drums lijken te zijn ingespeeld bij de buren in de kelder. Toch heeft Abe Diddy wat vernieuwende elementen in zijn muziek gestopt. De saxofoon-soli in combinatie met gruizige, zompige stoner zijn behoorlijk nieuw en verfrissend. Iets zegt me dat de band genoeg potentie heeft om de popencyclopedie te halen. Alleen is dat nauwelijks op Follow terug te vinden. Had nog een paar jaar lopen schaven en sleutelen om de songs puntiger, krachtiger en meeslepender te krijgen en Abe Diddy zou worden binnengehaald op bijvoorbeeld een Noorderslag als een nieuw groot muziekwonder. Nu heeft Abe Diddy te vroeg gepiekt. Waarschijnlijk ook nog in de repetitieruimte waardoor niemand echt getuige is geweest van een in potentie goede band.


mij=Office 99

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven