Roy and The Devil's Motorcyle – Tell It To The People / Forgotten Million Sellers

Roy_Forgotten-Million-Sellers.jpg993 likes heeft de Facebookpagina van Roy and The Devil’s Motorcycle. Dat staat in een schril contrast met de titel van hun debuutplaat, Forgotten Million Sellers. Nu de nieuwe plaat, Tell It To The People, klaar is, hebben de zelfverklaarde drie Alpine Swiss Voodoo Brothers meteen maar een re-release van hun debuut geregeld. Dat geeft ons de gelegenheid om te controleren hoezeer de wereld van fucked up rockabilly en blues, geïnterpreteerd door drie jonge Zwitsers, sinds 1997 veranderd is. Het antwoord is uiteraard: niet veel.
Roy_Tell-It-To-The-People.jpgVan de oorsplijtende kakofonie aan rotherrie waar ze zichzelf mee presenteerden (“Intro”, “Boots On Fire”, “Texas Pastureground”) is niet zoveel meer terug te vinden, van echte liedjes (“Train I Ride”, “Blue Angel”) – uiteraard vunziger en rauwer dan goed is voor een mens – des te meer. Met “I’m Allright” krijgt de luisteraar nog steeds een portie free-jazz rock en blues voor z’n kiezen, maar de nadruk ligt vooral op het kapot maken van naar allerlei klassieke blues en rock ‘n’ roll ruikende liedjes (“Henry’s Blues”). Hoogtepunt (of dieptepunt) is de aanranding van “Will The Circle Be Unbroken”. Fijne band voor de niet-fijnbesnaarden onder ons.


Mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven