The Orb featuring Lee “Scratch” Perry – THE OBSERVER in the star house

The_Orb_-_The_Observer_in_the_star_house.jpgHet is zo’n combinatie waar je van tevoren niet aan denkt, maar als hij langskomt je zegt: volstrekt logisch! The Orb, het ambientvehikelvan Dr. Alex Patterson en Thomas Fehlman, samen met Lee “Scratch” Perry. The Orb heeft er al wat experimenten in dub opzitten en Perry rommelt al jaren met elektronica. Het resultaat, getiteld THE OBSERVER In the star house, is een resultaat van een samenwerking van een acht jaar geleden, in Mexico. Patterson deed een DJ- en toasterset met Perry en dat wakkerde het vlammetje aan. Patterson en Fehlmann leverden vervolgens een redelijk standaard muzikale Orbset af, waaroverheen Perry kan excelleren. Zijn toasting zijn bestaat vooral uit vooral flarden van nummers, die vaak herhaald worden. Perry klinkt omfloerster en relaxter dan ooit en dat komt, de soms wat obligate Orbmelodieën – vooral op de tweede, instrumentale cd – ten goede. Helemaal als ze aan de haal gaan op twee klassiekers van beiden, Little Fluffy Clouds, omgedoopt tot Golden Clouds, en Police and Thieves. THE OBSERVER In the star house is hiermee een heerlijke Orbplaat geworden die net even iets afwijkt van het standaard Orboeuvre. Er is nog steeds veel mogelijk in The Orbspace…


mij = Cooking Vinyl

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven