Dots Will Echo – Drunk Is The New Sober/Stupid Is The New Dumb

Dots Will Echo - Drunk Is The New Sober/Stupid Is The New DumbWeen is dood. Leve Dots Will Echo! Of eigenlijk, herleve. Want met het tachtig minuten durende Drunk Is The New Sober/Stupid Is The New Dumb maakt het nineties-duo na meer dan vijftien jaar de comeback van het jaar. En ik wist niet eens van hun bestaan! Desondanks hebben jongens hier welgeteld drie seconden nodig om als old friends te worden binnengehaald. Je valt als het ware recht de garage van de hoes binnen, vanwaaruit de twee kompanen – stel ik me zo voor – elk weekend met veel bier én plezier zijn blijven spelen. Het duo opent letterlijk met een vrolijke discussie, net zoals er gedurende de rest van de plaat gelachen en gebabbeld wordt, ook gewoon door de tracks heen. Het doet denken aan outtakes van héél grote bands, waar je zo'n studio-stem 'take 17' hoort afkondigen. 'Alright so uh, I want to try a song that I wrote the other night, I am thinking like a really slow train beat'. Vervolgens zet men “I Am A Monkey” in, de grootste hit van de plaat. 'I like money, you like money too!' Ja, er wordt hier gegeind, gedreind en geslackerd. Niet voor niets heeft de riff in het nummer erná de sound van een zeker Dire Straits-liedje. De 'rap' lijkt daar op The Offspring, en het refrein gaat van 'there's a shitstorm coming'. Alles kan. Maar even niet opletten en je valt in de ogenschijnlijk bloedserieuze vibrato country-pastiche “Be A Friend”, waar Lucinda Williams naar de kroon wordt gestoken. Bij al de kwinkslagen past ook het (fysiek niet uitgevoerde) dubbel-album idee. Het tweetal lijkt gedurende de tweede helft doodleuk dezelfde songs nóg een keer in te zetten. (Of het moet mijn fantasie zijn.) Is dat nodig? Neen. Maar je zet bijzonder gezellig bezoek toch ook niet stipt op tijd buiten de deur?


mij=Asthmatic Kitty/Konkurrent

7 reacties

 1. Clismo: nee hoor, je bent welkom om iets te roepen, ook als je het onverhoopt niet eens bent met de recensent. Zo nu en dan, verdwijnt er om onverklaarbare redenen een reactie in het spamfilter en moet die er handmatig uitgevist uitgevist worden…

 2. Is reageren hier alleen toegestaan voor vaste stamgasten?
  Hé! Nu staat mijn opmerking er direct! Mooi.
  Wat ik zeggen wou: Ik mis een sprankje genialiteit. Best gezellig, maar niet te vaak mee afspreken.
  Clismo: nee hoor, je bent welkom om iets te roepen, ook als je het onverhoopt niet eens bent met de recensent. Zo nu en dan, verdwijnt er om onverklaarbare redenen een reactie in het spamfilter en moet die er handmatig uitgevist uitgevist worden…
  ik verwijder tegenspraak altijd handmatig.
  nee hoor.
  deze gaat wel heel hoog in mijn eindlijstje eh eindigen.
  Gelukkig maar. 😉 (Ik had eigenlijk verwacht dat die eerste opmerking ook weer in het filter zou belanden.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven