Oscar And The Wolf / Lukas Batteau

Oscar And The Wolf - Summer SkinEr zijn van die cd's waarvan je niet zo goed weet wat je er nu mee moet. Het is niet wereldschokkend mooi maar ook niet hemeltergend slecht. Dat gevoel bekruipt mij bij het beluisteren van de EP Summer Skin van het Belgische Oscar And The Wolf. De band zonderde zich voor hun tweede EP vier weken af in een verlaten kerk in Lommel. De band wist Robin Proper-Sheppard, vroeger actief in cultband The God Machine en nu muziek makend als Sophia, als producer vast te leggen en liet Kenny Jones, die zijn sporen heeft verdiend bij onder anderen The Smiths, Dead Can Dance en Bauhaus, de eindmix doen voor Summer Skin. Hun invloeden zijn terug te horen in de vijf sfeervolle indiefolkliedjes op de EP waarbij het heerlijk wegdromen is. Alhoewel, niet helemaal, want ondanks dat de vijf liedjes stuk voor stuk muzikaal mooie klanktapijtjes zijn, stoort de stem van zanger Max Colombie mij een beetje. Hij zingt monotoon en dat klinkt zeurderig, bij tijd en wijle is het zelfs onverstaanbaar en dat maakt dat deze EP voor mij nèt niet prettig wegluistert en ik niet heel erg vind dat hij na ruim twintig minuten afgelopen is.
Lukas Batteau - Lukas BatteauDan bevalt de tweede EP van de uit Utrecht afkomstige singer-songwriter Lukas Batteau mij beter. Deze zoon van een Amerikaanse vader en Nederlandse moeder groeide op in Zuid-Korea, Amerika en Nederland en raakte als tiener geïnspireerd door bands als U2, Radiohead en Pearl Jam. Vorig jaar dook Batteau al de studio in om te werken aan deze EP, opvolger van debuut All Dressed Up And Nowhere To Go uit 2008. Hij was niet tevreden met het resultaat en besloot opnieuw te beginnen en nam de plaat bij hem thuis in de woonkamer op. Het resultaat mag er zijn. De EP bevat vier mooie, melodieuze popliedjes die een snufje soul krijgen door Lukas' warme stem. “Go” is een mooi folkpopliedje, “Snowflake” klinkt wat meer jazzy en groovend, single “The Substance Of Things” gaat meer in de richting van de (akoestische) singer-songwriterpop en afsluiter “Serenade” is een gloedvol nummer met een mooie tekst. Na twee EP's heeft Lukas Batteau laten horen dat hij een talentvolle singer-songwriter is en dat de tijd nu rijp is voor een volwaardige cd.


mij=PIAS / It's All Happening

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven