Che – Bestemming Onbekend

Che - Bestemming Onbekend'Ik geloof niet zomaar alles wat de mensen mij vertellen.' Zangerige rapper Che houdt van nadenken. Daardoor maakt hij het zichzelf soms wel moeilijk. Dat begint al in de opener “Bestemming Onbekend” waarin zijn filosofietjes me terug deden denken aan de Insane Clown Posse-meme 'Fucking magnets, how do they work?'. Dat zal niet Che's bedoeling zijn geweest. Gelukkig revancheert hij zich op “Als 't Kan”, een type track dat hem beter afgaat. Met een braampje op de vocalen en ska-accenten in de begeleiding bevinden we ons ineens tussen Doe Maar en Def P. Het is dansbaar, gezellig, en catchy. Door het wat onbestemde accent (is dit nou Brabants of nie jongen?) lijkt hij op Gers Pardoel, die zijn middelbare school wél heeft afgemaakt. Hitgevoelig is het zeker. Ik zou Che wel eens willen horen op een echt dancehall-riddim. Hij heeft een Shaggy-hit in zich. Maar misschien wil hij zelf wel iets heel anders. Hij speelde niet voor niets in het serieuze collectief rond Macronizm, die hier meerapt. Ook een vragensteller zonder door de hood gedrilde flows. 'Ik weet nog niet precies wat er van me wordt verwacht, maar wie heeft er geen problemen met het vrouwelijke geslacht?' Inmiddels heeft Che zich 'omgevormd' tot Machego. Een echte band. Hopelijk hebben ze een goeie blazerssectie bij zich.


mij=Dying Giraffe Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven