Shijo X – …If A Night

Shijo X - ...If A NightItaliaanse muzikanten weten via indie-distributiekanalen de laatste jaren West-Europa steeds beter te vinden. Dat leverde in 2012 bijvoorbeeld fijne albums van Iori's Eyes en Don Turbolento op, maar het kan niet altijd feest zijn. Het uit de Abruzzen afkomstige Shijo X heeft een triphoppende concept-plaat over 'de nacht' gemaakt, maar erg wakker lig ik er niet van. (In “Uptown Bike” gaat dan ook een wekker…) File Under-collega André grapte ooit dat Pien Feith van de strepsils van Feist had gesnoept, en voor Laura Sinigaglia geldt hetzelfde. Ze heeft vergelijkbare vocale maniertjes, vooral bij het aanhouden van de klinkers. Let bijvoorbeeld op het 'ne-èh-èh-ver' in het curieus getitelde “In (The) Moscow”. Met de vergelijkingen is verder niets mis, maar deze dame loeit een beetje, en de schurende melodieën pakken me ook al niet. Dat maakt het geen veertig minuten doorwoelende …If A Night enkel geschikt voor mensen die niet van dromen houden. De ogen sluiten we pas tevreden bij het relaxed loungende “Almost In Trouble”, een pingelend liedje dat van Groove Armada had kunnen zijn. Die kant moet de band maar wat vaker opgaan, de broken beat-achtige drums van “Zabriskie's Beach” passen er ook goed bij.


mij=Bombanella

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top