The Cave Singers – Naomi

The Cave Singers - NaomiNadat gitarist Derek Fudesco in 2007 post-punkband Pretty Girls Make Graves opdoekte, startte hij samen met zanger Peter Quirk en drummer Marty Lund de indiefolkrockband The Cave Singers. Drie albums met bezwerende indiefolk zijn er sindsdien verschenen. Er is weinig tot niks aan te merken op de rauwe en scherpe stem van Quirk en de prima musicerende Fudesco en Lund. The Cave Singers hebben echter wel een probleem. Al drie albums lang kabbelen de songs rond hetzelfde gitaarmelodietje door waardoor saaiheid al snel op de loer ligt. Ik hoopte dat dit patroon op het vierde album Naomi eindelijk eens doorbroken zou worden. Dat bassist Morgan Henderson zich bij The Cave Singers had gevoegd was in ieder geval een hoopvol teken. Henderson is parttimer bij de band, daarnaast is namelijk hij ook nog eens multi-instrumentalist bij Fleet Foxes. Zijn melodieuze basspel is inderdaad een aangename toevoeging aan het geluid van The Cave Singers. Maar helaas kabbelt de monotone trein op Naomi verder. De twaalf songs dreutelen vrijwel allemaal voort in hetzelfde gitaarloopje dat al drie albums meegaat. Het album kent slechts drie enigszins afwijkende en uitstekende liedjes: het dreigende “Have To Pretend”, het scherpe “It’s A Crime” en het mooie “Evergreens”. En toch, ondanks de eenvormigheid pakt de muziek me wel en dat is voornamelijk te danken aan de prima zang van Peter Quirk. Desondanks ken ik het trucje na vier albums wel en raad ik de band aan om de monotone trein op het volgende album flink te laten ontsporen en om nieuwe wegen in te slaan.


mij=Jagjaguwar

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven