Rilo Kiley – Rkives

Rilo Kiley - RkivesBest een leuk woordgrapje voor een b-kantjes compilatie. Ik kan er weinig tegenover stellen, want bij de band van Jenny Lewis denk ik nog altijd eerst aan de acteercarrière van de frontvrouw. En hoe leuk Pleasantville ook was, ze verdient beter. Rilo Kiley hield er in 2011 mee op, vier jaar nadat ze hun laatste – en door mij meest gedraaide – album gemaakt hadden. Op Under The Blacklight zong Jackson Browne mee in hoogtepunt “Dreamworld” en ook hier is een duet mijn favoriete liedje. “I Remember You” leent een melodietje of twee van de Talking Heads, waarbij Benji Hughes de iets toonvastere David Byrne mag spelen. Toegegeven, de andere opvallende gastrol (van rapper Too $hort) is juist verschrikkelijk, maar misschien is het nummer bedoeld als parodie. Het liedje had best het beruchte biossucces Spring Breakers kunnen halen. ‘I’m a pimp, but she don’t know!’ Met rap, indiepop, lo-fi demos en de twang die we van Lewis‘ solo-werk kennen zijn deze gevarieerde archiefstukken verre van vervelend. “A Town Called Luckey” klinkt met wat fantasie zelfs alsof Pien Feith een emo-liedje met Mogwai heeft opgenomen. ‘Happy birthday, you’re halfway to sixty’. En dan begin het leven pas, toch?


mij=Little Record Company

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven