Forest Fire – Screens

Forest Fire - Screens.jpgDrie albums onderweg en er lijkt niets veranderd bij Forest Fire: nog steeds rammelt het aan alle kanten in hun liedjes. Lo-fi, vuige indie en vooral heel veel Velvet Underground. Op Screens heeft deze band uit Brooklyn zelfs z’n eigen “Sister Ray” geschreven. Op een vet doordenderende Moe Tucker-beat gaat het ruim 11 minuten lang los. “Annie” heet deze killertrack. Waar bij “Sister Ray” de schurende gitaar van Reed het gevaar bracht, zijn het hier brakke analoge synthesizers die zeer doen. Waarmee we meteen het grote verschil met de eerste twee platen van Forest Fire te pakken hebben. De gitaren van het debuut Survival uit 2008 werden op Staring At The X uit 2012 al deels vervangen door een jaren tachtig-geluid. Een stief jaartje later blijken synthtesizers, zo te horen voornamelijk analoog, de hoofdrol te vervullen. Misschien geen wonder, want sinds het debuut is op zanger Mark Thresher na zo ongeveer de hele band vervangen. Wat blijft is het fuzzy geluid, gitaren of geen gitaren. Zo’n plaat die mooi van lelijkheid is.


mij=FatCat / Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven