Žagar – Space Medusa Remixes

Žagar - Space Medusa RemixesDe Hongaren van Žagar staan volgens mij te popelen om de Europese festivalweides te veroveren. Hun muziek is er geknipt voor. Retecatchy refreintjes, indie genoeg om ook de rockliefhebbers aan te spreken, maar tegelijkertijd hartstikke dansbaar. Light Leaks heette hun album van vorig jaar, en de zon breekt inderdaad door bij dit soort happy dancepop. Nieuwe heersers voor het Empire Of The Sun, zogezegd. Als ze goed naar die laatste act hebben gekeken doen ze op het podium ook lekker excentriek. Space Medusa Remixes is de te verwachten remix-release rond de single. Het liedje blijft ook een half uur lang (in een soort mega-medley) onverwoestbaar. Al moet gezegd dat ik me het melodietje niet meer voor de geest kon halen toen ik gisteren “Get Lucky” weer eens had gehoord. Maar dan heb je het ook over een grijsgedraaide oorwurm. Raakvlakken met Daft Punk zijn er wel degelijk. Als men op de tweede helft van de EP de ‘space’ uit de titel wat meer waar begint te maken, dan zijn de robots dichtbij. Daarvóór zijn het vooral de baslijnen en dubstep-invloeden die worden aangescherpt. Mijn favoriete remix is van de Headshotboyz. De beats pompen niet, maar frutselen en kriebelen, en door de nadruk op de backing vocals te leggen wordt de sfeer ineens klassiek weemoedig. Een klein Hongaars requiem, te midden van een regenboog richting de sterren.


mij=Mole Listening Pearls

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven