Tommy Ebben – Tommy Ebben

Tommy Ebben - Tommy EbbenZelfverzekerd kijkt Tommy Ebben je vanaf de hoes van zijn tweede en gelijknamige solocd aan. Na zijn solodebuut Old Masters Painted These Moments uit 2009 maakte hij twee albums met zijn band The Smalltown Villains. Nu doet hij het weer alleen en ik vind dat een goede zet. Op A Whisper To Arms, zijn cd met The Smalltown Villains uit 2011, hoorde ik teveel rechttoe-rechtaan rock en te weinig afwisseling terwijl het talent hoorbaar aanwezig was. Dat talent heeft hij nu goed gebruikt. In tien liedjes laat hij horen dat hij veel meer is dan de rocker die hij met The Small Town Villains is, maar dat hij ook mooi kan zingen met zijn rauwe John Mellencamp-achtige stem. De songs zijn melodieus en zou je kunnen omschrijven als pop met een vleugje folk, americana en zelfs elektronica. Ebben gebruikt subtiel synths en samples op dit album maar dat doet geen afbreuk aan de sound, die wordt er juist vol en warm door. Eervolle vermelding voor het nummer “September Skies” waarin Tommy Ebben alles, van strijkers naar blazers tot elektronica,laat samenkomen zonder dat het een kakofonie wordt. Na twee rockalbums heeft Tommy Ebben er goed aan gedaan om het op dit album klein te houden. Die zelfverzekerde blik op de hoes is dan ook terecht want Tommy Ebben is een album om trots op te zijn.


mij=Goomah

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven