VA – Records To Ruin Any Party Vol. 4 / VA – Wolf Party

VA - Records To Ruin Any Party Vol 4.jpgHoeveel platen zijn er nodig om een feestje zo te versjteren dat je alleen nog maar leuke mensen overhoudt? Te makkelijk, die vraag. Het juiste antwoord is uiteraard: eentje. Eén enkele verzamelaar van Voodoo Rhythm en het feest kan los gaan. Nog leuker wordt het, wanneer je de complete reeks, dus alle vier labelsamplers hebt. Records To Ruin Any Party heten ze en Voodoo Rhythm is aan de vierde editie toe. Met de rockende lulligheid van The Zorros, de ontplofte rhythm & blues van The Juke Joint Pimps, het rauwe lawaai van The Monsters, de ranzige rock van The Pussywarmers en de blues van Menic is het een doorsnee van de nieuwe releases en reissues die het Zwitserse label de afgelopen paar jaar op de mensheid heeft losgelaten.

VA - Wolf Party.jpgVrijwel tegelijkertijd verscheen Wolf Party op Voodoo Rhythm. Een losjes rond het thema ‘wolf’ verzamelde collectie nummers. Surf van Slim Chants, de kapotte elektronica van Full Fucking Moon (briljante naam), Double Ya D en Golden Axe, de rauzende rockabilly van Bad Evil (ook al zo’n prachtige bandnaam) en losgeslagen herrie van Voodoo Savage en Tapeman. Rustpuntjes zijn er ook: de bizarre soundscapes van Delaney Davidson (“Foggy Harbour”) en Sheville (“Deep Space 2000”). “Moonlight” van The Wrongdoings is spooky rhythm & blues, alsof onze eigen ZZ & De Maskers eventjes gereïncarneerd waren om het feestje naar een hoogtepunt te brengen.


mij=Voodoo Rhythm / ClearSpot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven