Colleen Rennison – See The Sky About To Rain

Colleen Rennison - See The Sky About To RainHet ziet er op dit moment naar uit dat 2014 het jaar van de country gaat worden of dan toch op zijn minst wel van de rootsmuziek. Rosanne Cash, Amy Ray, Robert Ellis en Sturgill Simpson brachten dit jaar al prachtige rootsplaten uit die in mijn voorlopige jaarlijstje prijken. Daar zou See The Sky About To Rain, het debuutalbum van de Canadese Colleen Rennison, best weleens aan toegevoegd kunnen worden. Hier een onbekende naam maar in Canada en de Verenigde Staten al jaren een verdienstelijk actrice en frontvrouw van de band No Sinner, genoemd naar haar achternaam Rennison in omgekeerde lettervolgorde. No Sinner maakt stevige blues, soul en rock. Op haar debuutalbum neemt Rennison wat gas terug en bladert ze door het boek van countryklassiekers waaruit ze haar favorieten gekozen heeft. Een coveralbum dus. Nu niet meteen afhaken want Colleen Rennisson zingt hierop niet de gekozen songs netjes na, maar ze maakt ze zich heel knap eigen. The Bands “All La Glory” wordt een dampende soulsong, “Whiskey, Whiskey” van de mij onbekende Tom Ghent komt binnen en Joni Mitchells “Coyote” wordt ineens een countrysoulsong. Helemaal prachtig zijn de verstilde countryversie van Leonard Cohens “Why Don’t You Try”, een zinderende versie van Bobbie Gentry’s “Fancy” en het mooie “Oleander” van Sarah Harmer. See The Sky About To Rain bevat twaalf covers die Colleen Rennison geheel naar zich toe weet te trekken en dat komt vooral door haar dijk van een soulvolle stem waarmee ze kan scheuren, ontroeren en sprankelen. Kers op de taart is de band waarin een paar van Canada’s beste muzikanten zitten, onder leiding van producer Steve Dawson. Colleen Rennison laat op haar debuutalbum horen een veelzijdig zangeres te zijn die songs kan laten leven met haar stem. Als ze dat met andermans werk al voor elkaar krijgt ben ik zeer benieuwd naar haar eigen rootssongs.


mij=Black Hen

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven