Thom Yorke – Tomorrow’s Modern Boxes

Thom Yorke - Tomorrow's Modern BoxesLaat ik mijn monocle en hoge hoed even opzetten: maar natúúrlijk is de plotseling officieel via Bittorrent verschenen soloplaat van Radiohead-zanger Thom Yorke een interessante plaat! “The Mother Lode” en ballad “Interference” hebben prachtige melodielijnen en zijn futuristisch. Met recht modern. Het is toch supergaaf, al die combinaties van mooie zang met drumcomputerritmes? Een passend vervolg op The Eraser. En missen we die extra funky baslijntjes van Flea in Atoms for Peace hier nu echt? Nee toch?
Goed. Dan zet ik nu koptelefoon en Radiohead-snob-hoed weer even af. Zet Tomorrow’s Modern Boxes eens op grote boxen op. Probeer eens voor de gein eens in je huis te dansen op “There Is No Ice (For My Drink)”. Of op “The Mother Lode”.
En? Saai he? Het begint nog prima, maar er verandert gewoon te weinig. Dat was bij “Ingenue” toch echt nog niet zo. Enkel de gratis single “A Brain In A Bottle” is dansgewijs wel te doen, maar dat is nou net weer geen nummer dat uitnodigt om veel vaker te luisteren. The Guardian schrijft dat de onuitstaanbare, beatloze soundscape “Pink Section” qua stijl op een Hyperdub-compilatie zou passen. Het verschil is echter dat op zo’n compilatie artiesten als Darkstar, Dean Blunt, Walton en Burial je naar de sfeer van een bepaalde omgeving laten reizen, en dat Yorke vooral psychedelisch in zijn studio blijft hangen. Dit soort muziek was juist de reden dat ik als Radiohead-fan de bijna 100 MB grote Polyfauna-app weer van mijn smartphone heb gedonderd. Yorke kan veel beter en innovatiever dan dit soort B-kantjes. Gelukkig heeft-ie ook een band.


mij=Bittorrent Bundle

14 reacties

  1. Stonehead

    In de nieuwe OOR recenseert Spinvis deze plaat erg fraai. “Die wiebelige piano ken ik, dat is de Speakerphone-plugin. De Instagram van de audio”
    (De rest van het blad is overigens gewijd aan de vinylhype en beurzen. Leuk leesvoer maar voor downloaders niet relevant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven