Archie Bronson Outfit – Wild Crush

Archie Bronson Outfit - Wild CrushHet was even stil rond Archie Bronson Outfit uit Bath. Oprichter D. Hobday vertrok. Mister Capitol K Kristian Robinson kwam en hielp de band uit de put. Met Wild Crush als resultaat na vier jaar radiostilte. De band opereert tegenwoordig vanuit Londen en dat is te horen. Het is een grotestadsplaat geworden vol psychedelica, garagerock, punkrock, nieuwe blues en wat gospel. Het is een Engelse variant op de Amerikaanse Mississippi Delta. Neo-psychedelica is hot op dit moment in Engeland. Temples scoort enorm en de bezwerende hippietonen van de Amerikaanse Westkust uit de jaren zestig staan weer volop in de belangstelling. The Black Keys in Amerika lusten er wel pap van. Het is vervolgens de beurt aan Archie Bronson Outfit om dit allegaartje te voorzien van een typisch Brits sausje. Ons eigen Soul Sister Dance Revolution doet exact hetzelfde! Tuurlijk, het is bijna uitgekauwde inspiratie, het zijn verwijzingen naar de jaren ’60 en ’70 die we eigenlijk allemaal kennen en al duizend keer gehoord hebben. Maar, het klinkt zo vertrouwd en daardoor zo lekker. En, en daar schuilt de kracht van Archie Bronson Outfit, pakkende refreintjes schrijven is anno nu moeilijker dan ooit tevoren. Zeker in het genre. De band blijft verrassend en fris. Zelfs nu nog, na tien jaar van zijn bestaan.


mij=Domino/V2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven