Sarah Jaffe – Don’t Disconnect

Sarah Jaffe - Don't DisconnectSinds ik de muziek van Sarah Jaffe voor mezelf ontdekte is ze een reguliere bevolkster van mijn jaarlijkse erelijstje geworden. En ook dit jaar maakt ze erg veel kans op een vernoeming. Sarah Jaffe laat op haar jongste boreling Don’t Disconnect namelijk horen dat ze sinds het verrassende The Body Wins uit 2012 zeker niet stil heeft gezeten. Was dat album nog een vrij abrupte stijlswitch die soms lichtjes uit de bocht vloog, hier toont ze de teugels weer stevig in haar capabele handen te hebben genomen. Ze heeft haar waardering voor elektronische muziek nooit onder stoelen of banken gestoken. Zo coverde ze ooit Robyn, werkte ze samen met hiphop-producer S1 en vond haar song “Bad Guy” – inclusief haar vocale bijdrage – zelfs zijn weg naar de recente Eminem-comebackplaat. In samenwerking met producer McKenzie Smith (Midlake) heeft ze voor die invloeden een natuurlijke plek binnen haar songs gevonden. Dit resulteerde in juweeltjes als het catchy “Some People Will Tell You”, het broeierige, contemplatieve “Revelations” en mijn persoonlijke favoriet “Satire”, die niet had misstaan op Air’s Moon Safari. Nu alleen maar hopen dat er eindelijk eens een Europese tour in het verschiet ligt. Dit wil ik gewoon een keertje live meemaken!


mij=Kirtland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven