Greylag – Greylag

Greylag - GreylagTuurlijk heeft Robert Plant gelijk dat hij om creatieve redenen geen reünie van Led Zeppelin meer nodig acht. Al heb ik ze zelf nooit gezien, en zou ik er best naartoe willen. Maar laten we ons richten op het nu en niet vergeten het nieuwe te koesteren, dat is zijn boodschap. De goede neus hiervoor hebben in ieder geval de programmeurs van Le Guess Who? en Crossing Border. Zij boekten beide het trio Greylag. Een band die aan de ene kant de rock koestert, maar aan de andere kant ook iets heeft met de meer rootsgeoriënteerde muziek. Het trio heeft als thuisbasis Portland, al komt geen van de leden hier oorspronkelijk vandaan. Ze maken muziek in de stijl van ehhhhh… de folky kant van Led Zeppelin, de ingetogen rockkant van Pearl Jam en de americana van Band of Horses. Bij al deze bands vallen de zangpartijen op, en dat doet het bij deze grauwe ganzen ook. Als producer hadden ze Phil Ek (The Shins, Fleet Floxes) aan hun zijde en hij heeft er een ongelooflijk heldere plaat van gemaakt. Alsof je er dwars doorheen kunt kijken. Greylag heeft niets te verbergen, en heeft geen opsmuk nodig om krachtig te klinken. Het is een uitzonderlijk fijne plaat van een trio waar we ongetwijfeld nog veel van gaan horen.


mij=Dead Oceans/Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top