Bade – Miracle Wave

Bade - Miracle WaveIk kom uit dezelfde stad als Bart van Liemt alias de zanger van The Sheer, zanger bij Baskerville en nu zanger, songschrijver en producer Bade. Wie weleens een plaatje koopt bij Sounds in Haarlem, die spreekt Bart aan. Een vrolijke gast, hoewel hij lange tijd in de lappenmand lag omdat hij aan een nieuwe nier moest. Wat nog leuker is, is dat Van Liemt een uniek stemgeluid heeft en het vermogen bezit om ‘uplifting’ songs te maken. Dat deed hij al met The Sheer. Het zijn aanstekelijke refreintjes en melodietjes die steevast uitnodigen tot meezingen. Sinds een tijdje maakt het Bart niet uit of er een gitaar of een computerbeat aan te pas komt. Als het maar ragfijne dansgrooves zijn die mij altijd doen denken aan een revival van de Madchester-beweging. Ik krijg ook altijd zo’n enorme Charlatans-, The Farm- en New Radicals-vibe over me als ik Van Liemts stem hoor. Of dat nu bij Baskerville of bij Bade is. En dus is Miracle Wave een prettige electrogroove-plaat met volstrekt unieke vocalen. In navolging van een Chocolate Puma kan Bade weleens een onverwacht groot succes worden in Engeland. Ik hoop het van harte.


mij=Caroline/Kaiser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven