Sudden Infant – Wölfli's Nightmare

Sudden Infant - Wölfli's NightmareJoke Lanz is een oude Zwitser die alweer een tijdje in Berlijn woont en werkt. De industrial-kraker met een voorliefde voor hardcore, punk en noise bracht ergens in de vorige eeuw nog cassettebandjes en LP’s uit onder de naam Vehikel & Gefäss. In 2014 besloot Lanz na 25 jaar om door te gaan onder de naam Sudden Infant. Wolfli’s Nightmare is het debuut van de band rondom de oude klingklang-kraker. Ja, het is heel erg Einstuerzende Neubauten, ja het is industrial met een Teutoonse inslag en ja, het is experimenteel, duister en sinister. Voor iedereen die houdt van de alternatieve eighties onder aanvoering van Foetus, Suicide, Neubauten, Swans, Test Dept, Mekanik Kommando en Von Magnet, Borghesia, My Life With The Thrill Kill Kult en KMFDM wel kan waarderen, die zit geramd bij dit schijfje van Sudden Infant. Een beetje Birthday Party-fan kan er waarschijnlijk ook nog wel iets mee. Hoe vreemd is het dan als je opeens “Human Fly” van The Cramps voorbij hoort komen? Vanuit het label Voodoo Rhythm kan ik het nog wel begrijpen. Maar van een Zwitserse autonome kraker kan ik alleen bedenken dat hij vroeger in het alternatieve circuit graag de pogo liep te dansen op dit nummer. Het is een van de weinige song met een traditionele songstructuur op dit album, dat Lanz dan ook maar graag even wil ‘verklanken’ tot zijn eigen nihilistische en anarchistische maatstaven.


mij=Voodoo Rhythm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven