DAWA – This Should Work

DAWA - This should workThis Should Work van DAWA ziet er goed en verzorgd uit.Het hoesje is doorschijnend om de bijgeleverde fotokaarten van de vier bandleden er achter te kunnen stoppen. Zo kun je steeds een andere hoes hebben. De band komt uit Oostenrijk, een land dat naar mijn weten niet echt muzikale hoogstandjes heeft voortgebracht. Daar zou met DAWA weleens verandering in kunnen komen. De elf liedjes op hun debuutalbum zou je kunnen omschrijven als akoestische folk. Minimalistisch ook. Zanger John Dawa en zangeres Barbara Wiesinger vullen elkaar tweestemmig mooi aan. Er is een grote rol voor de cello, wat de muziek een klassiek tintje geeft. Er wordt onberispelijk gemusiceerd en de songs klinken samen als een degelijk kamermuziekconcert. En daar wringt bij mij ook meteen een beetje de schoen. Op de kwaliteit is niets aan te merken maar de variatie laat nogal wat te wensen over waardoor het zo halverwege echt een beetje saai begint te worden. This Should Work is de titel van het album waarin terecht een voorbehoud doorklinkt. Qua vorm en muzikaliteit werkt het zeker, qua uitvoering vallen er nog wat punten te scoren.


mij=Las Vegas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top