Light FM – Voices In My Head

Light FM - Voices In My HeadEchte shoegazer rock en indiepop komt gewoon uit Engeland. Amerika probeert het wel om per tijdvak zijn vinger te leggen op de dromerige gitaarpop met gruizige feedback en uitgesponnen gitaarexcercities, maar het wil maar niet lukken. Voices In My Head is de eerste plaat die Light FM in Europa uitbrengt. In het thuisland heeft deze band uit Los Angeles al vier platen uitgebracht. Het zit bij Amerikanen tussen de oren. Amerikanen hebben geen jaren ’80-wave en -indie-verleden. Bands als Felt, maar ook bands als Placebo zouden nooit hun oorsprong in Amerika kunnen hebben. Blanke pop is al decennia lang punkrock hier en punkpop daar. Of je maakt emo of screamo. Bands die het wat rustiger aan probeerden met her en der een heavy uithaal zijn op één hand te tellen. The Presidents Of The USA, Weezer, Fountains Of Wayne, Far en Pixies. Dan houdt het wel zo’n beetje op. En dat komt omdat daar elke poging om zweverig of bezwerend over te komen gelijk weggedrukt wordt in een hoek van hippiepop. Voor nu klinkt Light FM vooral als een reli-emoband die volgend jaar voor veel geld tijdens de EO-jongerendag in het Arnhemse Gelrdome Nederlandse tienerhartjes mag komen laten smelten. Of erger nog, als New Musik. Houden zo als je deze band nog niet kent!


mij=TCBYML/DGR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top