Foxygen – …And Star Power

Foxygen - And Star Power.jpgHoewel Foxygens vorig jaar verschenen tweede plaat met de onmogelijke titel We Are the 21st Century Ambassadors of Peace & Magic in veel jaarlijstjes opdook, vraag ik me af of dat ook met …And Star Power zal gebeuren. Was het in 2013 nog een prettig anachronistisch amalgaam van glam, freakbeat en psychedelica, steeds met een fijne popfeel opgevrolijkt, in 2014 heeft bizarre gekte de overhand genomen. Vierentwintig nummers op twee CD’s met een (vaag) onderliggend thema: het is allemaal net iets teveel van het goede. En al die geschifte geluidsidioterie zou nog te behappen zijn als er in al die weerbarstigheid ook goede melodieën te vinden zouden zijn. Her en der duikt er een fragment op dat de aanzet tot een goede song zou kunnen zijn, maar Jonathan Rado en Sam France weten niet hoe snel ze dat idee de nek om moeten draaien. Alleen opener “How Can You Really?”, dat opzichtig knipoogt naar The Flaming Lips, probeert een liedje te zijn. …And Star Power is zo’n album dat je graag een kans wil geven, omdat er onder alle herrie en gekte ongetwijfeld schoonheid te vinden is. Maar het duo Foxygen doet teveel hun best om de luisteraar af te schrikken. En dan zijn die tachtig minuten schots en scheef toch echt te lang.


mij=Jagjaguwar

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top