Cloud Boat – Model Of You

Cloud Boat - Model Of YouHet Londense duo Cloud Boat bestaat uit zanger Tom Clarke en gitarist Sam Ricketts, dat een brug slaat tussen zweverige Engelse folk en zweverige ambient met her en der wat dubstep-passages. Tenminste, dat deed de band op voorganger Book Of Hours en nu op Model Of You. Cloud Boat maakt zich wat losser van zijn dance-achtergrond. Cloud Boat maakt droompop met rake drums en hemelse vocalen. Ik hoor dit veel liever dan de zoveelste singer-songwriter die probeert elke pathos in zijn songs te vermijden. Ik zeg; wat is er mis met meeslepende melodieën, met emotievolle vocalen en met sfeerbepalende begeleidende beats die soms tot een absolute explosie komen? Helemaal niets, alleen moet het allemaal wel gemeend zijn en recht uit het hart komen. Als Giel Beelen bijkans moet huilen wanneer hij Kodaline hoort, dan mag hij deze tweede van Cloud Boat niet overslaan. Gewoon, omdat de heren hun stinkende best hebben gedaan om op een groteske wijze heel kleine liedjes te presenteren. En, het ligt volledig in het verlengde van de Britse traditie van hun pop, hun indie en hun experimenteerdrift in dance-stromingen.


mij=RS/Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top