Fozzy – Do You Wanna Start A War

Fozzy - Do You Wanna Start A WarBij Fozzy ging het altijd al om lol trappen. Als coverbandje staken de heren al de draak met Amerikaanse glamrock en de serieuze kanten die er aan traditionele metal en hardrock kleefden. Sinds professioneel worstelaar Chris Jericho is gaan zingen bij Fozzy, is de band steeds verder opgeschoven naar volksvermaak voor de grotere arena’s. Met veel overbekende riffs, heldere vocalen met een rauw randje, krachtige dubbele drums en snijdend gitaarwerk. Fozzy is geen pastiche zoals Steel Panther, Fozzy is heftiger maar blijft opzichtig en herkenbaar jatten van de groten der aarde. Eigenlijk schikt Fozzy de beste elementen van Van Halen, Motley Crue, Journey, Alter Bridge, Volbeat en Metallica in compacte songs met herkenbare melodie-partijen die in rondo’s zijn uitgewerkt. Gewoon, omdat het kan en omdat het leuk is om te spelen. Ik houd van bands die zichzelf niet al te serieus nemen en niet ingaan op elke provocatie. Aan één Nickelback hebben we al meer dan genoeg. Fozzy blijft inspelen op de cultuur waar heel blank Amerika uit de voorsteden en van het platteland aan vasthoudt. In Australië hebben ze AC/DC, in Amerika heb je stadiumrock met artiesten die wat dik aangezette rock spelen vol herkenbare deuntjes, zwiepende haren, wat onzinnig spierballenvertoon, gezellige samenzang en moeilijke solo’s waarbij je als gitarist ook vooral heel moeilijk bij moet kijken. Wat dat betreft is er geen enkel verschil tussen het showworstelen en de MOR van Fozzy. It’s all about the show! Dan heb je de “SOS”-cover van ABBA eigenlijk helemaal niet nodig.


mij=Century Media

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven