Heart – Heart and Friends-Home for the Holidays

Heart - Heart & Friends - Home for the HolidaysKerstalbums. In Nederland denk je dan toch vooral aan James Last, Michael Bublé en Nick & Simon. In Amerika is het echter allebehalve ongewoon dat ook rockers zich met dergelijke albums bezighouden. Meestal weet ik die te vermijden, maar ik heb wel een keer een kerstalbum van Rob Halford mogen(/moeten) bespreken en dit jaar is het een album van Heart, Home For The Holidays. Veel akoestische gitaren, strijkers, zelfs het voordragen van een kerstgedicht, met gasten als Shawn Colvin, Richard Marx en Sammy Hagar. Ik krijg beelden van lichtjes, belletjes en meer van die ongein en ik kan daar niet echt blij van worden. De toetseniste van dienst (Debbie Shair, of is het Nancy Wilson?) maakt nogal eens een foutje en de piano had ook wel gestemd mogen worden, maar verder zijn de versies prima. Ann Wilson heeft nog steeds een dijk van een stem waarmee ze ook in een minder heavy omgeving indruk maakt. Binnen de minuut laat ze al een uithaal horen die er zijn mag. Maar als je net als ik niet veel ophebt met de opgelegde gezelligheid van Kerstmis is dit een behoorlijk lange zit. Pas naar het einde wordt het leuk, als de elektrische gitaren weer tevoorschijn komen en “Barracuda” en “Even It Up” gespeeld worden. Vóór de afsluiting met weer een kerstdeuntje brengen ze ook nog een heerlijke “Stairway To Heaven” ten gehore in een uitvoering met de akoestische feel van het origineel, aangevuld met een prima gospelkoor. Home For The Holidays is een prima plaat van twee vakvrouwen, maar je moet meer met Kerstmis hebben dan ik om er echt van te genieten.


mij=Frontiers/Rough Trade

2 reacties

  1. Eddy

    Ik kan de heavier uitgevoerde Kerstliedjes best wel waarderen. Liever Heart dan Sky radio. En ook Boston heeft wel een Kerstliedje vertolkt in de specifieke Boston-sound. :D. De Stairway to Heaven-cover is 1 van de betere Led-Zep-covers, maar deze versie kan niet in de schaduw staan van de sublieme uitvoering tijdens de Tribute to Led Zep in het Kennedy Center (met Jason Bonham op Drums).

  2. Eddy

    Ik kan de heavier uitgevoerde Kerstliedjes best wel waarderen. Liever Heart dan Sky radio. En ook Boston heeft wel een Kerstliedje vertolkt in de specifieke Boston-sound. :D. De Stairway to Heaven-cover is 1 van de betere Led-Zep-covers, maar deze versie kan niet in de schaduw staan van de sublieme uitvoering tijdens de Tribute to Led Zep in het Kennedy Center (met Jason Bonham op Drums).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven