PS I Love You – For Those Who Stay

PS I Love You - For Those Who StayIn het algemeen ben ik een behoorlijk gestructureerd mannetje, maar 2014 was voor mij een chaotisch jaar: te vol, teveel gedoe en teveel mensen die aan mijn agenda zaten. Als je hoofd overloopt dan is het soms moeilijk om nog de kleine dingen te zien die het leven zo mooi maken. Zo is het ook bij het derde album For Those Who Stay van het Canadese (Kingston, Ontario) duo PS I Love You. In tegenstelling tot de zoetsappige gelijknamige film, brengt de band indieliedjes ondergedompeld in noise. Deze noise wordt veroorzaakt door overstuurde gitaren, een stuwende drumsound en een zanger die tot het randje gaat. Opvallend is dat het een behoorlijke brei aan instrumenten is met zelfs een synthesizer die zowaar past in het geluid – zei er iemand Brian Eno? Ondertussen rockt het lekker eigenwijs – zie er iemand Pixies? Het is een grote ontdekkingstocht waartussen de indieliedjes verstopt zijn – zei er iemand Pavement? En hebben ze ongetwijfeld new wave-platen in hun kast staan – zei er iemand The Cure? Ik heb lang gewacht om iets over deze schijf te zeggen. Misschien wel omdat er in mijn hoofd geen ruimte over was. Maar nu ik 2014 aan het overdenken ben, en het leven ondanks chaos gewoon doorgaat, valt me pas op wat voor intrigerende plaat dit is.


mij=Paper Bag Records/N.E.W.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top