Spider Bags – Frozen Letter

Spider Bags - Frozen LetterVanuit North Carolina is het trio Spider Bags rond voorman Dan McGee langzaam terrein aan het veroveren. Kwamen de eerste vier albums nog uit op relatief kleine labels, hun vijfde album Frozen Letter komt uit op Merge Records dat recent met Reigning Sound ook al een band met potentie tekende. Frozen Letter vuurt in een kleine vijfendertig minuten acht voltreffers op je af. Voor het gemak zou je ze in de garagerockscene kunnen plaatsen, maar er zijn uitwaaiende psychedelische gitaren, het liedje blijft centraal staan, de noise blijft binnen de perken (oké, een piepje in het begin van de opener “Back With You Again In The World”) en de zanger hoeft zichzelf niet te overschreeuwen. Het is een heerlijke stuiterdansmuziekplaat. Om het met wat muziekgeschiedenis te kaderen: dit is muziek waar Chuck Berry ooit de route voor uitstippelde en waar Iggy Pop de belijning wat grilliger maakte. Maar het belangrijkste is dat ik hier goede zin van krijg – en hopelijk jij ook. In ieder geval maakte Ewie Jr. hier de nodige danspasjes op. Kijk, een grotere pluim kun je wat mij betreft niet krijgen.


mij=Merge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top