GRMLN – Soon Away

GRMLN - Soon AwayAls je 21 jaar oud en al aan je tweede album toe bent, dan lijkt het wel goed te zitten met je muzikale carrière. In dit geval gaat het om Yoodoo Park: geboren in Tokyo en op jonge leeftijd naar Californië verhuisd. Zijn band heet GRMLN. Geinig die letters, ik denk dat je het uitspreekt als Gremlin, maar daar gaat het uiteraard niet om. Het gaat om het resultaat, en dus moest ik het maar eens over Soon Away gaan hebben. De sound ligt ergens tussen de garagerock à la Wavves en postpunk à la Green Day. De gitaar en drums-met-een-lekkere-drive spelen dus een hoofdrol. De sound is grauw, maar de productie is wat vlak. Het tempo had her en der ook wat hoger mogen liggen, zoals op de tweede song “Avoider”, die het op deze manier net niet is. Als ik in gedachten dan beelden zie van een optreden, dan zijn de liedjes geregeld net te sloom om een mosh pit op te kunnen bouwen. En dat moet toch écht op deze muziek. Niet alles is nèt iets te langzaam. Er staan ook rake songs op zoals opener “Jaded” en “Crawling Into You”. Als totaalalbum vind ik het echter wat teveel van hetzelfde. Het kabbelt maar door. En eerlijk is eerlijk: dit is wel eens beter gedaan, maar ook slechter. Kortom, Soon Away is een aardige rockplaat, maar het gaat niet de definitieve doorbraak worden. Het kan twee kanten op met GRMLN: de derde plaat zou zomaar eens wel het succes kunnen gaan opleveren, maar voor hetzelfde geld horen we nooit meer iets over GRMLN.


mij=Carpark Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top