Today Is The Day – Animal Mother

Today Is The Day - Animal MotherMister badass himself is natuurlijk al jaren de onbeschofte, cynische fitnessgoeroe Steve Austin. Austin die uit Tennessee komt hield jarenlang het Amphetamine Reptile-label levend. Hij wist Relapse een ondergronds geluid mee te geven en nu zit hij alweer een tijdje doodleuk bij Southern Lord. Austin is niet voor watjes. Als een kind van Jim Thirwell, Napalm Death en Michael Gira zag hij lotgenoten bij Neurosis. Echter, Austin was al jaren bezig met zijn eigen nietsontziende carrière waarin noise, metal, rock en industrial naadloos in elkaar overliepen. Hij kent dus het klappen van de zweep. En eigenlijk doet hij op dit tiende album niets anders dan traditionele metal vertragen tot een loom beukend geheel dat alleen maar massiever en intensiever overkomt bij elke tempoversnelling. Voor het eerst heeft de zanger/frontman weer een aantal topmuzikanten bij elkaar. Met bassist Sean Conkling van Regression en Sprawl en Jeff Lohrber van Enabler heeft Austin weer een stevig fundament gesmeed. Animal Mother is een complex maar vooral verontrustend heftig conceptalbum vol liefde, haat en pure agressie. Hij kan wat potjes breken. Bij Today Is The Day valt me altijd op dat Austin al zijn frustraties de vrije loop laat en dat zijn muziek 1-op-1 aansluit. Zijn timbre, zijn songschrijverij en zijn keuzes voor covers en productie staan bij mij al 25 jaar in hoog aanzien. Gezien de productieklussen die hij deed voor o.a. Lamb Of God, Converge, Deadguy, From Ashes Rise en Anal Cunt mag Steve bijgezet worden in de gallerij der groten. Hij verdient al een kwart eeuw een enorm ijzeren standbeeld pal naast the statue of liberty. Gewoon, omdat het kan en omdat Steve Austin zich al zorgen maakte om zaken die helaas allemaal een trieste waarheid zijn geworden.


mij=Southern Lord/Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top