The Queen Annes – Something Quick 1980-1985

The Queen Annes - Something Quick.jpgZe hebben de gouden jaren van de grunge meegemaakt, maar waren zelf toen al jaren actief in Seattle. Gestart eind jaren zeventig duurde het tot 1999 voor The Queen Annes de pijp aan Maarten gaven. Zelfs toen Seattle het centrum van de muzikale wereld was, bleven ze in de schaduw. Zou het komen doordat ze te dicht bij hun grote helden bleven? Het verhaal gaat dat ze ooit uit hun huis gezet werden omdat ze televisies uit het raam gooiden. Een deel van hun plaatselijke bekendheid kwam doordat ze een reusachtig huis deelden waar veel tourende bands logeerden. Volgens de verhalen behoorden Guns N’ Roses en Duran Duran tot hun gasten. Something Quick 1980-1985 is de uitgebreide versie van een cassette die in 1986 is opgenomen en in undergroundkringen circuleerde. De band – met als centraal duo gitarist Kip Phillips en drummer James Gascoigne – was verzot op The Who, David Bowie en The Stones en dat hoor je terug. Garagerock die niet wars is van grote gebaren, elementaire gitaarriffs en snotty zang. Hoewel ik het in geen bio tegenkom, durf ik te wedden dat ze ook fan waren van The New York Dolls. En titeltrack “Something Quick” had tien jaar eerder een hit kunnen zijn.


mij=Green Monkey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top