Betonfraktion – Sure ‘Nuff ‘N Yes We Do

Betonfraktion - Sure 'Nuff 'N Yes We DoToen uw Ewie nog een Ewietje was, althans toen ik in de jaren tachtig op zoek was naar mijn muzikale voorkeur, toen was er de muziekstroming Beton. Beton had alles met hardrock te maken en ging soms een stapje verder naar wat we nu metal noemen. Hier sloeg mijn metaalmoeheid al toe, het was en is niet mijn ding. Als ik dan de EP Sure ‘Nuff ‘N Yes We Do toegestuurd krijgt van een band die zich Betonfraktion noemt, dan beginnen de radertjes in mijn hoofd te draaien. Die titel is een nummer van Captain Beefheart, maar die bandnaam….Tja… Toen ik de EP draaide dacht ik met een buitenlandse band van doen te hebben, ook al door de voorkant van de hoes waar ik associaties krijg met oude Russische strijdpamfletten. Betonfraktion komt echter uit ons eigen land, Tilburg om precies te zijn. Er is inderdaad een link met beton, oftewel metal, die wordt veroorzaakt door het typische gitaargeluid. Deze staat echter niet op de voorgrond, want dat is de noise van dit trio. Hard, gemeen en wars van structuur die uw Ewie toch altijd wel zoekt, ook al mag het best een moeilijke weg ernaar toe zijn. Vier liedjes telt de schijf en die komen hard aan. Wat minder hard aankomt en in mijn ogen vooral flauw is dat is de man in onderbroek op de achterkant en een song met de titel “De Slingerlul (Just The Muscle)” inclusief wat Nederlandse woorden. Tja.


mij=Blowpipe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top