TOPS – Picture You Staring

TOPS - Picture You Staring.jpgGodezijdank is de kortste dag weer voorbij en de bijbehorende somberheid dus ook weer langzaam aan het verdwijnen. We vergeten maar even dat er nog zeker twee maanden koude, natte winterellende over ons uitgestort kan worden. Mocht de winterdroefenis teveel worden, dan bestaat er een tegengif: zangeres Jane Penney van het Canadese kwartet TOPS. Haar vederlichte stem en de even subtiele begeleiding verjaagt zelfs de zwaarste en somberste wolken. Luchtige niemendalletjes weten ze niet altijd te ontwijken, maar met bijvoorbeeld “Outside” zou David Lynch goede sier weten te maken als hij een soundtrack voor het nieuwe, derde seizoen van Twin Peaks bij elkaar zoekt en Julee Cruise is even niet beschikbaar. Vrolijk getoonzette, basale popliedjes – gitaar, drums, toetsen – begeleiden Jane Penny’s licht-melancholieke zang. Kristalheldere gitaarloopjes en – ik geef toe, soms ietwat suffe – koortjes roepen de jaren tachtig op (“Circle the Dark”). Drie kwartier duurt Picture You Staring, wat iets aan de lange kant is voor dit soort liedjes. Mocht Belle & Sebastians nieuwe plaat tegenvallen, zou je dit eens kunnen proberen: minder pastoraal, meer pop.


mij=Arbutus Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top