Wunder Wunder – Everything Infinite

Wunder Wunder - Everything InfiniteHoe zou de popmuziek eruit gezien hebben zonder The Beatles? Ik denk heel anders. En zonder The Byrds? Antwoord: ook heel anders. Als je het resultaat (Everything Infinite) van het uit Los Angeles afkomstige producersduo Aaron Shanahan en Benjamin Plant hoort – dat ze uitbrengen onder de bandnaam Wunder Wunder -dan zou dit album er simpelweg niet eens geweest zijn. Daarvan ben ik overtuigd. De sound van de eerdergenoemde bands is voorzien van de nodige toetsen waarbij deze instrumenten met al hun bliepjes zeker wat toevoegen aan het totaalgeluid. Het maakt dat het een warme sound oplevert. Ik heb een zwak voor dit soort muziek die we tegenwoordig kennen van bands als The Coral. Toch durf ik wel een paar kritiekpunten te spuien op Everything Infinite. De muzikale truc heb ik na een nummer of vier wel gehoord en een heel album van 48(!) minuten is teveel van het goede. Ook staat er de storende funky track (en single) “Hail The Madmen” op waar op zich niks mis mee is, maar doordat het afwijkende nummer als derde track op het album staat haalt het bij mij de schwung uit het album. Tenslotte betwijfel ik of alle nummers zonder opsmuk nog wel overeind blijven staan. Al met al best een aardige plaat, maar geniet met mate.


mij=Dovecote Records/Konkurrent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven