Dream Police – Hypnotized

Dream Police - HypnotizedHelaas kan ik niet achterhalen of de twee heren die Dream Police vormen de naam van hun duo ontlenen aan het Cheap Trick-singletje met die titel dat ik als hele jonge Vonx kocht. Het zou een leuke bijkomstigheid zijn want dat oude Cheap Trick-liedje vind ik een dikke vijfendertig jaar later nog steeds leuk en wie weet luister ik in 2050 ook nog weleens naar dit album van deze Dream Police. Eerlijk gezegd is die kans iets kleiner, al was het maar om de hoogbejaarde leeftijd die ik dan hopelijk heb bereikt. Overigens is Dream Police een projectje van twee leden van The Men, de countrypunkers uit Brooklyn. Op Hypnotized gaat het wat meer de indie-kant op met duidelijke lijntjes naar de jaren tachtig en de psychedelische jaren zestig. Met als basis een akelig goedkoop klinkende drumcomputer en donkere baslijnen weet Dream Police acht songs lang redelijk te boeien. De vervormde zang en onheilspellende sound van “My Mama’s Dead” en de jaren tachtig synths op het prettig melodieuze “Pouring Rain” zijn wat mij betreft de sterkste troeven van Hypnotized. Soms zijn songs iets te lang uitgesponnen of ze missen enigszins kop en staart, maar is voor liefhebbers van bands die lekker buiten de lijntjes kleuren, zonder goede melodieën uit het oog te verliezen, zeker geen onaardige plaat.


mij=Sacred Bones

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top