TenTemPies – Rebelucionario

TenTemPies - RebelucionarioNa door een verkeersinfarct een vertraging van vier uur opgelopen te hebben (over een stuk dat ik normaliter in minder dan een halfuur rij) en nadat ‘s ochtends de ijskrabber doorbreekt van koude ellende weet ik het wel: weg met de winter! Maar ja, daar ga ik niet over. Helaas. Dus moet ik warmte zoeken bij mijn partner, de verwarming of – jawel daar is-ie – de muziek. Een van de albums die zich hiervoor aandient is Rebelucianario van het Chileens-Nederlandse gezelschap TenTemPies. Best een grote kans dat je ze al eens ergens bent tegengekomen op een podium. Zo stonden ze op Lowlands, Into The Great Wide Open en de Zwarte Cross. Rebelucianario is hun tweede album, en ook hierop brengen ze Spaanse – naar eigen zeggen sociaal bewogen – teksten op muziek zoals onder andere Manu Chao zijn successen heeft behaald. U begrijpt het al, het is de reggae, latin en ska dat de klok slaat en dat alles met een punkrandje. Dit alles wordt gebracht in een veelal dansbare versie, zodat stilzitten moeilijk wordt. Voor de productie tekende Pieter Both van Beef. Hij levert een productie af waar het geluid geregeld lekker uit de speakers spat door met name de ritmes en blazers. Rebelucianario voldoet daarmee aan de verwachting. Toch is dit muziek die live ongetwijfeld maximaal uit zijn verf komt. Check hun agenda en zoek de warmte op.


mij=PIAS/Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven