UFly – Love Smugglers

UFly - Love SmugglersUFly is een Pools vijftal uit Poznań. Maar nergens is aan de muziek van UFly te horen dat ze Pools zijn. En dat is jammer. Als het om muziek gaat ben ik namelijk van mening dat bands en artiesten leuker zijn als je kunt horen waar ze vandaan komen. Zouden Franse ‘zuchtmeisjes’ net zo leuk zijn als ze niet zo typisch Frans waren? En zelfs als je muziek maakt die met een bepaald genre geassocieerd wordt dat niet typisch is voor je land van herkomst dan klinkt het des te verrassender als je daar een twist aan kunt geven. Ik herinner mij dat ik jaren geleden in de Paradox in Tilburg de Tsjechische progressieve rockbands Už jsme doma en Jablkoň zag. Progressieve rock zult u zich nu afvragen, da’s toch niet typisch Tsjechisch? En dat klopt! De grote namen uit dat genre waren vooral Brits. Maar door de vele blazers waren de Oost-Europese invloeden nooit ver weg bij bij de bovengenoemde bands. Niets van dat alles dus bij UFly. Hun op stadion-leest geschoeide rock zou net zo goed uit New Jersey of Melbourne kunnen komen. Het zorgt voor erg vlakke en gezichtsloze muziek. Die in het beste geval aan een kruising tussen Icehouse en Editors doet denken. Maar om niet al te negatief af te sluiten wil ik best toegeven dat hun song “Get Up” een lekker meebrulrefrein heeft. En als ik in de massa van een muziekbunker als het Ziggodome zou staan zou ik me vast niet onbetuigd laten als dat refrein langs komt.


mij=My Music Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven