Movie Star Junkies – Evil Moods

Movie Star Junkies - Evil Moods‘You came around, across the leaves, leaving, all things behind, all season’s seeds, rising, rising, rising’ (“Rising”). Zo gaat dat bij het Italiaanse Movie Star Junkies. In eerste instantie een fijn bandje zoals er meer fijne bandjes zijn, maar niet het meeste bijzondere onder de Voodoo Rhythm-zon. Maar langzaam slaat Evil Moods toe. De platendealer dient je de heroïne ongemerkt toe tot je niet anders meer wil. Ongemerkt draai ik deze release van het vijftal keer op keer en ik ontdek steeds meer. In de basis is het garagerock met een sixtiesvibe, maar het heeft ook raakvlakken met post-punk uit de eighties. Wat opvalt is dat het erg gedreven is en dat er echt gezocht is naar details om elke song interessant te maken. Hiervoor wordt het toevoegen van instrumenten buiten de bandmogelijkheden niet geschuwd: een marimba, een sax, een trombone. Of een geleende tekst van Dylan Thomas in “Move Like Two Ghosts”. Evil Moods mag er zijn.


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top