Björn Van Der Doelen & Allez Soldaat – Caballero Zonder Filter

Björn Van Der Doelen & Allez Soldaat - Caballero Zonder FilterVerhalen vertellen, wij volwassenen zijn het verleerd. Als ik zie hoe Ewie Jr. als (bijna) tweejarige geniet van voorleesboeken van bijvoorbeeld Elmer de Kleurtjesolifant, Kikker of Dikkie Dik, dan zijn wij het in de snelheid van het leven ergens kwijtgeraakt. Doodzonde. Ik zat hierover na te denken bij het draaien van het album Caballero Zonder Filter van Björn Van Der Doelen & Allez Soldaat. Oud-voetballer Van Der Doelen weet op een prettige manier zijn verhalen op muziek in het Brabants te vertelzingen. In opener en de titelsong bezingt hij zijn gelukkige jeugd als vijfjarige, verbeeld in het gelukkige moment van de “Caballero Zonder Filter”. Weemoed ten top. Zo gaan de verhalen op dit album over de liefde voor zijn moeder (“Moederke”), de liefde voor de mooie niet mis te lopen vrouw (“D’Anvers”), de kwetsbaarheid van liefde (“M’n Lief”), de beperking van liefde (“De Liefde Wordt Overschat”), de vriendschap (“Vriend”) en de liefde voor het idool (“Och War Ik Maar Bruce Springsteen”). Het zijn verhalen die je aan het denken zetten, waarbij je dan je eigen verhalen kan bedenken. De blues-, americana- en folkmuziek staat in dienst van de tekst. Nergens opdringend, maar vooral doeltreffend. Van Der Doelen beroert zelf de gitaar (elektrisch, akoestisch, banjo) en verder is er als begeleiding zijn band Allez Soldaat met nog een aantal gastmusici die de tonen op de juiste plek laten belanden. Ontroerend.


mij=Bastaard Platen/Sonic Rendezvous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top