Black Pistol Fire – Hush Or Howl

Black Pistol Fire - Hush Or HowlEen rockduo met alleen gitaren, drums en mannelijke zang. Het is geen vreemde combinatie in rockmuziekland met als voorbeelden The White Stripes, The Black Keys of Royal Republic. Maar ik denk dat er niet veel mensen aan Black Pistol Fire zullen denken. En dat is gezien de muzikale kwaliteiten van dit Canadese duo wat vreemd. Ze opereren vanaf 2009 onder deze naam vanuit Austin. Het succes komt echter langzaam. Hun laatste Hush Or Howl verscheen aan de andere kant van de plas in april 2014 en hier eind 2014. Maar de doorbraak is er niet gekomen en zal er hier voorlopig ook niet komen. Er wordt op internet in ieder geval weinig over geschreven en als er wat geschreven wordt dan is dit niet altijd positief. Het hoofdprobleem is dat wat het duo op Hush Or Howl laat zien te weinig een eigen gezicht heeft. Maar ja, de energie springt er vanaf, de songs zijn dansbaar en catchy, de productie heeft een live-bite en de zanger doet niet onder voor Mr. Wolfmother. Kortom, uw Ewie vindt dit een puike plaat. Al had de countryrocker “Your Turn To Cry” achterwege mogen blijven. Maar er moet wat te zeuren zijn. Om de doorbraak wat te bespoedigen lijkt het me wel een goed idee dat iemand dit duo naar Europa haalt en naar Nederland in het bijzonder. Ze kunnen dan de zalen en festivals platspelen. Voor eeuwig staat dan in hun bio dat hun opmars vanuit Nederland begon dankzij een tip van ene Ewie. Dank alvast en graag gedaan.


mij=Casbah Records

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top