Goom – Solar Motel

Goom - Solar MotelNee, Goom is hier niet het wazige, buitenaardse figuurtje uit de Tales of Suspense van Marvel Comics. Goom is een powertrio uit de regio Oss met (ex-)leden van Astrosoniq en ZEUS. We hebben het hier dan over loodzware riffs uit de vaatjes van de stonerrock en de grunge. Ik beschik thuis over een Amerikaanse platenspeler die met onze netspanning net te traag blijft draaien. Dus als ik een oude plaat van Soundgarden op zet, dan klinkt het als Solar Motel. Zeg maar, het exacte midden tussen Alice in Chains en de oude Soundgarden. Maar net zo makkelijk hoor je Clutch of Corrosion of Conformity terug. Bassist en zanger Erik de Vocht (ex-Astrosoniq) wekt met zijn stem soms irritatie op, net zoals Chris Cornell en Layne Staley dat doen. Is dat erg? Nee, helemaal niet. Want Goom heeft het geluk aan zijn zijde en weet tijdig te variëren. De heren zoeken per song de vrijheid op om stoner, metal, hardrock, blues en grunge in elkaar op te laten gaan. En dat doet de band met verve, waardoor de vocalen niet altijd de boventoon voeren.Goom is niet de zoveelste stonerband die enkel wat monsterriffs op een hoop gooit waarbij je in de brij een ragfijn melodietje mag ontdekken. Goom gaat voor de groteske songs met kop en staart. Kracht telt, komt over, overrompelt en overdondert. Met gevoel voor Amerikaanse traditie blaast de band nieuw leven in de stoner, grunge en ouderwetse stadionrock.


mij=RVP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top