John T. Gast – Excerpts

John T. Gast - ExcerptsWie is John T. Gast? We weten dat hij ook wel geopereerd heeft onder de namen Henry Moan en S. Bronze. De Brit heeft wat obscuur productiewerk verricht en hij brengt al sinds een jaar of wat cassettebandjes uit. Met steevast dezelfde ambient, slow-acid, drone-muziek en semi-klassieke synthesizerbliebs. Her en der strooit de neohippie wat natte 303-bliebs over ons uit en laat deze maar al te graag vergezellen van digitale orkestratie-effecten die niet zouden misstaan in een oude episode van Derrick. Ik zie zo een Derrick of Harry Klein in een aftandse Mercedes door hondenweer in de nachtelijke uurtjes over de ringweg van München naar huis scheuren. Het blijft maar rondmalen in de kop van een Harry of Derrick wie in godsnaam de dader kan zijn. Enfin, da’s ook maar een gedachteflard mijnerzijds. John T. Gast heeft waarschijnlijk nog nooit een aflevering van Derrick gezien. Liever laat hij zijn eigen licht schijnen over wat zou kunnen passen op het R&S-, het Warp- en F-Communications- en het Rephlex-label. Want, de man heeft, als het op ambient aankomt meerdere smaken, invuloefeningen en subgenres in petto. Natuurlijk houdt de man het sfeervol en voorziet hij in soundscapes die perfect passen bij elke alternatieve thriller. Maar, of hij een boodschap heeft en wat hij nou precies wil overbrengen, daar blijven alle meningen enorm over verdeeld. Het Holland Festival staat alvast te trappelen om hem te bombarderen tot John T. Eregast.


mij=Planet Mu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top