Supertrawler – Voyagers

Supertrawler - VoyagersPsychedelische rock uit Amsterdam blijft niet bij oude bandjes als Beaver. Het trio Supertrawler lanceerde een maand of wat geleden deze ep met zes songs. Stuk voor stuk liedjes met kop en staart, met fraaie middenstukken en met geniaal en soepel baswerk. Maar, als de band zo graag een powertrio wil wezen waarbij het werk van Josh Homme centraal staat, zoals op “Kill A Camel”, dan mis ik het lome, logge en meeslepende karakter. Liedjes zijn het wel. Het gaat om de productie die voor een licht psychedelisch en bezwerend effect had moeten zorgen. Die productie ontbreekt dus. Zonde, want “Kill A Camel” heeft als song een enorme hitpotentie. Dat mag je gewoon wel wat zwaarder brengen. Nu wordt de aandacht voor de song verlegd naar de beperkte Engelse uitspraak van de zanger. En, da’s eigenlijk te flauw om Supertrawler daarop af te rekenen. Maar, het is wel wat uiteindelijk blijft hangen. Dus, als je puur aandacht hebt voor briljante muzikanten die op elk front hun instrumenten enorm goed beheersen, dan haal je met Supertrawler een wereldbandje in de dop in huis. Denk toekomstgericht en denk dus een plakkerige, zweterige, rafelige en gruizige productie er maar gewoon bij. Wie weet beschikken de heren over een telepathisch vermogen en nemen ze bij hun eerstvolgende release alle tips ter harte.

mij=Eigen beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top