Sven Agaath – Simple Field Calculator

Sven Agaath - Simple Field CalculatorHet Utrechtse duo Sven Agaath (Gino en Arno) laat zich niet in een bestaand genre vangen maar noemt hun muziek zelf een mix van shoegaze en reggaeton. Dat klinkt al spannend natuurlijk, en voorwaar, het is ook een spannende plaat die de heren gemaakt hebben. Even terzijde, dit duo is ook actief in de band Lost Bear. En, Sven Agaath is eigenlijk de naam van de oom van Gino, een oom die gewapend met mondharmonica en cowboyhoed door het Utrechtse nachtleven trekt. Goed, terug naar het album: de dertien tracks op Simple Field Calculator zijn eigenzinnig en speels, en vallen op door het smaakvol experimenteren met dynamiek en sfeer. Vanaf het melancholische traporgelintro van “Sven Uno” wordt deze luisteraar verrast met songs die je steeds op het verkeerde been weten te zetten. Melancholische zang wordt gemengd met een overspannen gruisgitaar op “Senseless Trips” en op “Maison le Petticoat” worden we de jaren tachtig disco in getrokken door een new wave-achtig hoekig ritme. Soms is het een tikje too much allemaal. Door overstuurde elektronische drums giert het weleens uit de bocht maar daarna is het bijna perfecte indierock, zoals in het dynamische “Parking Lot”. Simple Field Calculator is een uitermate creatieve plaat en kent meer dan genoeg popcredibility om mij tot meerdere luisterbeurten te verleiden.


mij=Tiny Room

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top