Noveller – Fantastic Planet

Noveller - Fantastic PlanetSarah Lipstate laat het liefst haar gitaar aan het woord in subtiele, maar o zo lange exercities die al het onheil van de wereld oproepen. Vergelijk haar werk met dat van This Will Destroy You plus wat trompetgeschal. Lipstate pakt met heur gitaar de lucht samen in donkere wolken. Echte drone-muziek waarbij ze eigenhandig met wat getokkel lucht toelaat. Als ze dat doet breekt de hemel open. Noveller is in staat om euforische passages enorm overweldigend te laten klinken en weemoedigheid git- maar dan ook gitzwart in te kleuren. Er lijkt bijna geen wereld te bestaan die niet super-meeslepend of juist super-verheffend is. Een gewoon burgermansbestaan is niet bepaald wat Noveller in gedachten heeft. Het lijkt de tragiek van een borderline-patiënt of op zijn minst iemand met schizofrene trekjes. Soit, dan weten we ook weer bij het beluisteren van deze plaat hoe dergelijke mensen zich dagelijks voelen. Voor de gewone mensen onder ons: Fantastic Planet is een bezwerende, trage instrumentale gitaarplaat die bijna tegen de psychedelica en ambient aankruipt. Filmmuziek dus. Voor de sfeerbepaling. Helemaal prima! Ieder zijn eigen songs in zijn eigen hoofd. De voormalige Parts & Labor-gitariste heeft het er maar druk mee.


mij=Fire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top