The Afterveins – Showers

The Afterveins - ShowersAls ik albums beluister met het idee er een recensie over te gaan schrijven noteer ik altijd wat steekwoorden op een klein briefje. Nu ik naar het briefje kijk wat ik volkladderde terwijl ik de Rotterdamse band The Afterveins luisterde bedenk ik me dat een recensie met alleen een paar van die aantekeningen al genoeg zou zeggen. Recht voor z’n raap, bravoure, spanning. Maar nee, dan doe ik deze jongens te kort. Het album Showers, geproduceerd door Hallo Venray-veteraan Henk Koorn, is te rijk voor slechts een paar losse kreten. Ik mag niet onvermeld laten dat “Wanking in the Shower” een hele mooie opbouw kent met een zekere melancholie in de gitaarpartijen. Of dat als The Afterveins lekker voluit gaan ze soms zelfs aan Ivy Green doen denken (de zang in opener “Citywise” bijvoorbeeld). Gevoeligere liedjes als “Why You Low” en “Wet” zijn erg fijn door hun zomerse, lome gitaartjes en diepe bastonen. Hou ze in de gaten, dit is echt geen verkeerd gitaarbandje!


mij=Elevate/V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top