Ian Siegal – One Night In Amsterdam

Ian Siegal - One Night In AmsterdamHet zijn goede tijden voor Ian Siegal-liefhebbers. Nog geen jaar geleden was er voor het eerst een live-album van deze Engelse bluesmijnheer (Man & Guitar). Hierna volgde eind vorig jaar nog een studio-album (Picnic Sessions). En nu ligt er zowaar weer een live-album in de schappen getiteld One Night In Amsterdam. Anders dan op Man & Guitar is op One Night In Amsterdam gekozen voor een optreden met band. Deze plaat ademt Nederland. Niet alleen doordat de opnames in de North Sea Jazz Club in – u raadt het al – Amsterdam plaatsvond, maar ook doordat de begeleidingsband The Rhythm Chiefs zo Nederlands als wat is. De elf nummers (en een track met de introductie van de band) op deze schijf die ruim een uur duurt zijn een selectie van de nummers die hij die avond speelde. Het is een mix van nummers uit zijn gehele oeuvre en een vijftal covers, waaronder een elektrische versie van Tom Russels “Gallo Del Cielo” en het al heel vaak gecoverde “Love Hurts” (origineel geschreven door Boudleaux Bryant) dat hij samen met Tess Gaerthé zingt. Ik mag Siegal wel: zijn stem is prettig en het gitaarwerk is lekker bluesy. Toch is dit niet de ultieme liveplaat. De drums zijn wat te aanwezig om Siegal alle eer te gunnen en ik heb niet echt de indruk dat het publiek nou uit zijn dak gaat. Toch bewijst One Night In Amsterdam dat het op 17 april 2014 een fijn bluesavondje was dat gepresenteerd werd door ene Johan Derksen – die het album naast een aantal songs niet haalde. Een van de songs (“Hard Pressed”) zit trouwens nog als gratis download bij de cd.


mij=Nugene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top