Splendid – The Good Life

Splendid - The Good LifeHet Haagse Splendid wordt al een tijdje overschaduwd door het Haarlemse Chef’s Special. En, dat mag wat mij betreft weleens veranderen. Want, muzikaal laat Splendid op The Good Life horen dat de band een zeer hecht collectief is waarbij elke partij van enorm hoog niveau is. Bovendien doet die rapper/zanger van Splendid mij qua stem altijd denken aan Pete Philly. Die bolle, blanke gast heeft, misschien door dat kleine rauwe breekbare randje op zijn stem, enorm veel soul in zijn donder. Die vocalen zijn ook de stroop waardoor Splendid alle genres met gemak aankan. En da’s dan dus een extra pluspunt, Splendid weet voor het eerst supergemakkelijk en snel te wisselen van stijlen zonder de songstructuren onderuit te halen. Splendid verdient het om alvast meegenomen te worden in de discussie wie de nieuwe huisband van DWDD gaat worden. Dit grote, hechte gezelschap kan namelijk alles aan en weet van aanpakken. Splendid heeft een ‘uplifting’ spirit die kan wedijveren met Michael Franti’s Spearhead. En, dat kan ik van de nieuwe plaat van Chef’s Special nog niet zeggen.


mij=Eigen beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top