K's Choice – The Phantom Cowboy

K's Choice - The Phantom CowboyOp sterven na dood, dat was de status van K’s Choice nadat ze na een radiostilte van tien jaar in 2010 met Echo Mountain nog een dappere poging ondernamen. Daarna werd het weer stil maar in 2013 brachten Sarah en Gert Bettens ineens onder hun familienaam de muziek uit bij een documentaire over een Zuidpoolexpeditie. Dit uitstapje was een heropleving van het beste werk van broer en zus Bettens en klaarblijkelijk de start van hernieuwde inspiratie want zie hier, in 2015 is daar ineens toch weer een nieuw K’s Choice-album! Voor het zevende K’s Choice-album schreven Sarah en Gert voor het eerst de nummers samen. Het doel was heel simpel: Alle songs moesten lekker zijn om live te spelen. De elf liedjes die daar uitkwamen werden in één week live in Amerika opgenomen en geproduceerd door stonerrocker Alain Johannes (Queens Of The Stone Age, Them Crooked Vultures).Het resultaat heet The Phantom Cowboy en mag zonder overdrijven het beste album genoemd worden dat K’s Choice na Cocoon Crash uit 1998 gemaakt heeft. Met Johannes als producer is het niet verwonderlijk dat The Phantom Cowboy een vet rockalbum is geworden. En wat voor één! De knallende opener “As Rock And Roll As It Gets” vat het eigenlijk prima samen. Zo heerlijk rockend en gedreven klonk K’s Choice al lang niet meer. The Phantom Cowboy bevat elf puntige rocksongs die bij elkaar net een half uur klokken. Meer had K’s Choice ook niet nodig om te laten horen dat ze zichzelf gereset hebben, alle moeilijkdoenerij en mooispelerij achter zich hebben gelaten en met hoorbaar plezier hebben gedaan waar ze het beste in zijn: inpluggen en spelen. In de jaren negentig was ik een enorme K’s Choice-fan en heb ik talloze concerten van ze gezien. In 2011 ging ik na jaren nog een keer in Tivoli maar dat was een enorme teleurstelling, het vuur was weg. Dat heilige vuur is helemaal terug op The Phantom Cowboy en ook weer een beetje bij mij!


mij=Sony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top