Mourn – Mourn

Mourn - MournMourn, wat een geweldige bandnaam is dat overigens, is een Spaans viertal (uit Barcelona om precies te zijn) dat deels de stemgerechtigde leeftijd nog niet eens heeft bereikt. Dat geeft niks want het jeugdig elan van het viertal (drie meiden en één jongen) spat uit m’n speakers. Op de meeste songs zijn hun prettig jengelende gitaren en stuwende ritmes puntgaaf. De teksten en de samenzang van Jazz en Carla (die ook de gitaren bespelen) zijn eigenzinnig, oprecht kwaad (luister naar “Jack”, zeer waarschijnlijk geschreven over een ex-vriendje) en recht door zee (“Boys are Cunts”). Terwijl het album nog enigszins wave-achtig begint met het dromerige intro van “Your Brain is Made of Candy” weet Mourn het gaspedaal al gauw te vinden. Jaren negentig bands als Bikini Kill, Nirvana en Sleater-Kinney zullen ongetwijfeld op de mp3-spelers van de Mourn-leden te vinden zijn maar de teenage-angst die zij tentoonspreiden is van alle tijden en natuurlijk bijzonder herkenbaar. Kort maar krachtig (het album duurt net geen half uur) presenteert Mourn hier een debuutplaat waar menig gevestigd bandje nog wel wat van kan leren als het op oprechte emoties, inzet en drive aankomt. Een aanrader met een hoofdletter A!


mij=Captured Tracks

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top